Acasă săgeți

Despre revistă

Revista de Drept Internațional și Relații Internaționale din Moldova ISSN 1857-1999 E-ISSN 2345-1963

Revista Moldovenească de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale”, a fost lansată în anul 2006 ca proiecţie a unui forum ce promovează valorificarea diferitelor opinii, uneori diametral opuse, cu privire la starea actuală a dreptului internaţional şi a relaţiilor internaţionale, familiarizând cititorii săi cu punctele de vedere ale experților şi oamenilor de știință din diferite țări, atât din Orient, cât și din Occident.

Revista publică articole cu acces liber , este licențiată de Revista publică articole cu acces liber , este licențiată de (CC BY) , este acreditată în Moldova ca o publicație științifică, fiind inclusă în diverse baze de date:

et al., pentru calcularea vizibilitatii revistei și indicele de citare. Revista folosește recenzarea „double-blind reviewing” — (recenzentul nu știe cine este autorul articolului, autorul nu știe cine este recenzent). Publicarea articolelor este gratuită pentru toți autorii.

Actualmente, publicaţia este o revistă conceptuală despre diferite domenii ale dreptului internaţional şi relaţiilor internaţionale, devenind un centru de atracţie pentru forţele de creaţie, care a obţinut recunoaşterea publicului şi a creat un colectiv larg de autori.

De-a lungul perioadei 2006-2022 în revistă au fost publicate mai mult de 700 de articole a autorilor din peste 25 de țări (Republica Moldova - 454, Ucraina - 82, România - 61, Federația Rusă - 50, Republica Slovacă - 40, Bulgaria - 10, Republica Belarus - 8, Republica Federală Germania - 7, Georgia - 7, Republica Franceză - 6, Grecia - 5, Turcia - 5, Azerbaidjan - 4, Regatul Spaniei - 3, Tadjikistan - 2, Ungaria - 2, Republica Polonă - 4, Cehia - 1, Cuba – 1, Israel -1, SUA - 1, Republica Populară Chineză - 1, etc.). Spectrul problemelor examinate a devenit extrem de larg. O atenţie sporită este acordată elucidării problemelor teoretico-practice din domeniul dreptului internaţional şi al relaţiilor internaţionale.

Geografia Revistei